Kérdése van? Álláslehetőséget kínálna? Keressen! 06-30/581-72-16, bojtor.ildiko.mail@gmail.com

celli álláskeresők

celli álláskeresők

Álláskeresés - Hol? Mit? Hogyan? - B.I.A.

2008. szeptember 19. - Cell-B.I.A.

Ön mit gondol? Hol, mit és hogyan célszerű keresni?

 

HOL? – Talán az első, ami legtöbbünknek eszébe jut, hogy álláshirdetésre kell jelentkezni. És hol lehet ezeket megtalálni?

 

-       napilapok (Vas Népe, Zalai Hírlap, Veszprémi Napló)

-       helyi újságok (Új Kemenesalja, Média reklámújság)

-       helyi TV

-       szaklapok (faipari, mezőgazdasági… )

-       interneten (www.nyugatrmk.hu, www.afsz.hu, www.pinkpig.hu, www.workania.hu …)

-       az adott cégek portáján, ügyfélszolgálatán helyben, vagy a honlapjukon

 

Sok álláskereső hiszi - TÉVESEN -, hogy ha ezeket a lehetőségeket kihasználja, akkor igazán mindent megtesz annak érdekében, hogy munkát találjon. De itt jön az, amit csak kevesen tudnak. A meghirdetett állások a betölthető állásoknak csak 20-30%-át teszik ki. Így aztán jogos a kérdés: Hogyan lehet megtalálni a maradék 70-80%-ot? Talán furcsán hangzik elsőre, de a „találomra” elküldött önéletrajzokkal, hirdetés nélküli jelentkezésekkel. Így lehet megcsípni azt a pillanatot, amikor már szükség van az új emberre, de még nem hirdetik meg az állást.

 

Amikor felmerül a kérdés, hogy ki hogyan került be egy munkahelyre, legtöbb esetben az a válasz, hogy egy ismerőse szólt. Hát használja ki Ön is ezt a lehetőséget!!! Tudassa ismerőseivel, hogy munkát keres. (Sokan járnak hasonló cipőben, de csak annak tudnak segíteni, akiről tudják, hogy szüksége van rá…)

 

MIT? – A leggyakoribb válasz erre a kérdésemre az, hogy „tulajdonképpen bármit”. De aki „bármit” keres, az nem tudja pontosan, hogy mit… ha pedig nem tudja pontosan mit keres, vajon sikerül majd megtalálnia? Tehát: pontosítani kell, hogy milyen munkaköröket keres. 3 dolgot kell nagyon alaposan végiggondolni:

 

-       Mit tanultam? (És ezzel milyen munkaköröket tudok betölteni?)

-       Mit tudok? (És ezzel milyen munkaköröket tudok betölteni?)

-       Mire vagyok hajlandó? (Átmenetileg mit vagyok hajlandó elvállalni?)

 

Az első kérdésre egyértelmű a válasz. A második kérdésnél a saját életünk tapasztalatait kell végiggondolni. Mit csináltam életem során – akár otthon a háztartásban, akár a rokonoknak vagy ismerősöknek segítve, vagy miket dolgoztam, ha az nem egyezik meg a tanultakkal. A harmadik kérdést is célszerű alaposan végiggondolni, azzal a gondolattal, hogy ÁTMENETILEG mit vagyunk hajlandóak elvállalni. Sokkal könnyebb egy munkahelyről továbblépni egy másikra, mint folyamatosan várni az éppen megfelelő lehetőségre. Ha már ott van valaki egy munkahelyen, akkor ott emberek között van. És az emberek kapcsolatokat és információt jelentenek.

 

HOGYAN? – Csakis nagy kitartással és türelemmel! Általánosan jellemző, hogy ha valaki 100 helyre jelentkezik, akkor jó, ha 20 helyről visszajeleznek, ebből talán 10 helyen hívják állásinterjúra és ha szerencséje van, akkor 1 helyre fel is veszik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://celliallaskeresok.blog.hu/api/trackback/id/tr84671979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása